В сучасних умовах питання про здорове харчування здобувачів освіти є особливо актуальним, оскільки правильне харчування — найважливіша запорука здорового розвитку зростаючого організму дитини. Одна з головних вимог до харчування здобувачів освіти нашого ліцею — його оптимальність і збалансованість. Тому при складанні меню необхідно обов’язково враховувати потреби організму, пов’язані з його розвитком, зі зміною умов зовнішнього середовища, з підвищеним фізичним або емоційним навантаженням. Всі ці критерії чудово відобразив в своєму збірнику Клопотенко Є. В. Тут кожна страва – це приклад того, як можна поєднувати та оброблювати різні продукти. Це як гастрономічна енциклопедія, яка підвищує розуміння їжі та вчить харчуватися по-іншому. У цьому збірнику наведені найкращі страви з усього світу. Нашим ліцеїстам дуже подобається різноманітність страв їдальні.
Добавить комментарий